Träbänk som står på strand vid blå himmel

Teakrot – ett fascinerande material

Teakrot är ett intressant material som vi har börjat använda i en hel del möbler och inredningsprodukter. Inte för att det är lätt – tvärtom gäller det att ha tålamod och hitta rätt rot för rätt produkt eftersom alla rötter är unikt formade och inte passar att tillverka vad som helst av.

Målet med att använda teakrot är flera:

  • Först och främst handlar det om att vi kan skapa unika produkter där designen går ut på att ta vara på det organiska, naturliga utseendet hos roten. Med den här typen av produkter skapar du en rustik, exotisk och naturnära känsla i ditt hem.
  • Det andra skälet till använda teakrot är att det precis som resten av teakträet är otroligt hållbart. Teak innehåller naturlig teakolja som gör att materialet tål både väder och vind och kan användas såväl inomhus som utomhus. Det är egentligen helt underhållsfritt, men träet kan bli lite gråare med tiden om du inte ger den lite extra teakolja någon gång om året.
  • Den tredje anledningen till att använda teakrot är att det är ett smart och miljövänligt sätt att ta vara på spillmaterial som inte annars kommer till nytta. De här teakrötterna har legat i skogen ibland i upp till hundra år utan att någon har brytt sig om dem. Men det är inte bara att plocka upp dem, allt teakträ kräver FSC-certifiering, så du måste ha din certifiering på plats innan du börjar jobba med teakrötter.

Våra produkter av teakrot är alla handgjorda av kunniga hantverkare som noggrant väljer ut vilka rötter som kan användas till vilka produkter. Bland våra produkter hittar du bänkar, bord och pallar samt vackra träskålar och andra inredningsprodukter.

Konsolbord av teakrot

konsolbord av trärot med tavla, vas och statyer

Matbord av teakrot

matbord av rot med glasskiva och tre trästolar

Bänk av teakrot

träbänk på strand

Skål av teakrot

Träpall av teakrot

Träpall
Etiketter:, , , , , ,
Previous Post Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *