Spegel, spegel på väggen där..

Vad betyder en spegel för dig? Är det bara en praktisk sak att kolla utseendet i, på badrummet eller i hallen? Då ska du tänka om – en spegel kan vara så mycket mer än det, och det har vi verkligen sett i de senaste årens trender.

Både privatpersoner och inredare har börjat använda både små och stora speglar på helt nya sätt. Vi inreder med många stora speglar som skapar ljus och rymd, eller använder små speglar som vi arrangerade tavel- eller fotoväggar förr.

spegel med träram och två krukväxter

Här är några tips från inredningsexperter:

GÖR

  • En enormt stor spegel i hallen är helt perfekt om man får plats med det, men det behöver inte vara en gigantisk hall i en stor paradvåning för att en stor spegel ska plats. En stor spegel i hallen är för det första supersnyggt till exempel i kombination med en eller ett par gröna växter. Hallen är också per definition ett rum som ofta behöver mer ljus och rymd. Och så är det förstås praktiskt med en spegel precis innan man ska ge sig ut för att göra en sista check av outfiten.
  • En riktigt stor spegel ska få glänsa själv – låt den inte skymmas av en massa plotter runt omkring, utan inred rent genom att komplettera med ett eller två prydnadsföremål, en staty, någon växt, en vacker stol eller dylikt.
  • Om du har barn finns det en extra poäng med att ställa en spegel på golvet (se till att den står stadigt framför allt) eller hänga den lågt. Barn kan leka låtsaslekar i oändlighet framför en spegel, så beröva dem inte det nöjet genom att hänga spegeln utom deras räckhåll.
  • En avlång spegel är perfekt att förstora mindre rum med, ställ den varsomhelst i rummet och du ska se att det genast känns lite rymligare. Om du vill förlänga en vägg är ett enkelt knep att hänga en avlång smal spegel vågrätt på väggen.
  • Enligt feng shui ska man inte ha speglar i sovrummet, men det tycker vi man ska strunta blankt i. Även här skapar en spegel ljus och rymd, en skön känsla att både somna och vakna till.
  • I vardagsrummet kan vi med fördel använda speglar av olika storlek som dekoration – gör en helt egen spegelvägg av speglar i olika former och stilar, blanda in små vackra speglar bland foton eller tavlor, eller häng en stor rund spegel över soffan eller en skänk.
  • Välj spegelram efter den övriga stilen i hemmet – det kan vara lätt att falla för en snygg spegel ute i butik, för att sen upptäcka att den inte riktigt känner sig hemma i din egen heminredning.

GÖR INTE

Det viktigaste att tänka på är nog att inte placera en spegel så att solljus eller strålkastarljus faller direkt mot spegeln – för då blir man ju bländad, och det skapar obehag snarare än välbehag.

Homezans stora speglar

Våra speglar är handgjorda med breda ramar av vackert, miljömärkt teakträ, vi har valt att ta fram speglar i riktigt stora storlekar, perfekta just för att ställa direkt på golvet. De finns i tre olika storlekar och två olika nyanser på träramen – en mörkare och en ljusare.

Spegel, vinställ, träfåtörlj och två bord


Tre speglar med träram i olika storlekar
Träspeglar i tre olika storlekar

Mindre speglar för dekoration

Men vi har även fina små dekorativa speglar i organiska former med otroligt vacker träram.

Bord med vas, två speglar, tavla och prydnadsföremål
Fyra speglar med träram i oregelbunden form
Etiketter:,
Previous Post Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *