Lys upp hösten inomhus

Det finns en hel del människor som anser att de två värsta månaderna på året är november och februari. Det ligger något i det, eftersom det är mörka och ruggiga månader då det oftast inte händer så mycket spännande. Men som alltid finns det några knep för att lysa upp i mörkret och istället passa på att njuta av de små detaljerna i livet. När det gäller heminredning finns det några enkla knep att ta till:

Vardagsrummet

Textilier är tricket för att skapa en ännu mer ombonad känsla. Mys till det med ännu fler kuddar och filtar i höstliga och mustiga färger. Har du väldigt ljusa gardiner kan det vara läge att byta dom till en mörkare variant, gärna med en längd som går ända ner till golvet – ju mer textilier desto bättre.

Förstås är ljus en viktig ingrediens för att skapa en mer mysig känsla. In med fler små ljuskällor, levande ljus förstås, men led-värmeljus och led-blockljus fungera alldeles utmärkt om du vill ha dem tända när du inte kan hålla koll på levande ljus.

Sovrummet

Samma sak gäller här – in med ännu fler textilier. En gosig pläd eller två ovanpå bäddningen är en självklarhet. Kuddar ska man ha flera av, ett enkelt inredningstrick där är att skapa lite assymetri med hjälp av två likadana kuddar vid huvudändan som du placerar en udda kudde framför.

Vi rekommenderar även våra fina dekorationsstegar som du kan använda för att hänga mer textilier eller kanske ett härligt fårskinn.

Viktigt för den där ombonade känslan under mörka höstmornar är en gosig matta i sovrummet att sätta fötterna på det första du gör på morgonen.

Levande ljus i sovrummet är naturligtvis underbart när man går och lägger sig så länge som man kommer ihåg att släcka dem. Något som även är mycket härligt är ett par ljushållare med ledvärmeljus eller ledblockljus i som du sätter på timing lagom tills det är dags att vakna på morgonen. Då vaknar du till ett milt och ombonat ljus – en bra start på dagen helt enkelt.

Säng med krans ovanför och dekorationsstege bredvid

Matplatsen

Dekorera med höstliga detaljer i naturmaterial både till vardag och fest. Tända ljus och en enkel blomma eller höstdekoration på frukostbordet skänker en behövlig guldkant till vardagsmorgonen.

Till fest kan du välja att gå för det höstliga, murriga med inslag av naturmaterial. Då är våra ljushållare av trä och härligt dekorativa svampar av teak perfekta till bordet. Eller så går du åt det frostiga hållet med läckra marmorljushållare, vintervitt och pastelliga inslag för att skapa en läcker känsla.

dukat bord med tända ljus i ljushållare av marmor

Badrummet

Det börjar kanske bli lite tjatigt – men det handlar om textilier och ljus igen. Har du någonsin funderat på att byta ut badrumsmattan så passa på att göra det nu. Ett förslag till mysig höstmatta till din badrumsinredning är en rejäl trasmatta i bruna murriga färger, eller något som drar åt det orientaliska hållet i varma nyanser.

Gröna växter i badrummet ger en ombonad känsla som är svårslagen. Placera dem gärna i krukor av flätat naturmaterial för den där härligt naturliga höstkänslan.

Har du minsta tendens till oordning i badrummet kan de skapa en skön känsla av ro att få lite ordning på prylarna. Igen är flätade förvaringskorgar perfekt för både ordning, reda och atmosfär.

2 flätade randiga förvaringskorgar i grått och vitt

Köket

I köket skapar du en höstmysig känsla med hjälp av naturmaterial – botanisera gärna bland våra rejäla träskärbrädor av massiv teak, härliga träskålar och träfat. Våra träskålar av massiv teakrot är perfekta att skapa ett härligt höstligt arrangemang av gröna växter i.

Är du en vinälskare kanske det är dags att plocka in ett dekorativt vinställ av trä i ditt kök – för visst hör det till med ett glas värmande vin till matlagningen på en mörk fredagskväll efter jobb?

skärbräda av trä med svampar på
träskål med gröna växter i

Hallen

Här är verkligen tidsinställda ledljus ett superverktyg för att skapa en skön känsla när du kliver in genom dörren till ditt hem sent på eftermiddagen eller kvällen. Istället för en kolsvart hall möts du av ett milt och välkomnande sken.

En mysig och lite tjockare matta på hallgolvet skapar ytterligare värme, växter eller arrangemang av torkade höstväxter i mörka krukor eller vår läckra bambudekoration gör sitt till och en stor spegel med träram som ljuset kan reflekteras förhöjer känslan ännu mer.

dekoration av kvistar med ljus i  samt stege och filtar
Etiketter:, ,
Previous Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *